Internét Antenna Satelit kalawan Otomatis Orientasi



Dasar tina Radio satelit Spéktrum - frékuénsi

Lamun datang ka satelit komunikasi, bagian tina spéktrum radio dipaké ditangtukeun ampir sakabéh kapasitas sistem, kakuatan sarta harga. Ku kituna hayu urang nyieun kasimpulan ringkes pita frékuénsi utama dipaké dina sistim satelit. Inpo nu sadia dina aspék ieu teu pisan lengkep jeung muncul warta sapopoé.

Éléktromagnétik Spéktrum - Konsép Basci atikan

Pita frékuénsi frékuénsi

Panjang gelombang béda boga sipat béda. Panjang gelombang panjang bisa ngarambat jarak panjang tur ngaliwatan halangan. panjang gelombang badag bisa ngurilingan wangunan atawa pagunungan liwat, tapi frékuénsi luhur (sahingga nurunkeun panjang gelombang nu), nu leuwih gampang bisa ngeureunkeun lambak.

Nalika frékuénsi anu sahingga tinggi (puluhan gigahertz kami ngobrol), gelombang bisa dieureunkeun ku objék kawas daun atawa raindrops, ngabalukarkeun fenomena disebut "Hujan diudar." Pikeun nungkulan fenomena ieu kakuatan considerably beuki diperlukeun, nu hartina pamancar leuwih kuat atawa anteneu leuwih difokuskeun, nu ngakibatkeun harga kanaékan satelit.

Kauntungan tina frékuénsi luhur (Ku na Ka pita) nyaeta aranjeunna ngidinan pamancar ngirimkeun informasi langkung per detik. Ieu kusabab informasi sacara umum disimpen di bagian nu tangtu tina éta gelombang: crest nu, lebak, awal atawa tungtungna. Komitmen ti frékuénsi luhur nyaeta aranjeunna bisa mawa informasi leuwih, tapi maranéhna kudu kakuatan leuwih pikeun nyegah blockages, anteneu badag sarta alat-alat nu leuwih mahal.

Husus, pita paling ilahar dipake dina sistim satelit nyaéta:

Jéntré sahiji ngaran ti pita frékuénsi béda:

Pita Satelitales informasi Nassat