Internét Antenna Satelit kalawan Otomatis Orientasi



Anatomi hiji satelit jieunan - Dasar Arsitéktur

Komponen Satelit a

notions minimum model sarta desain

Rupa satelit - Sajarah Satelit Dina urutan pikeun ménta nambahan gede dina kapasitas operasi kalawan biaya panghandapna mungkin panalungtikan di wewengkon komunikasi timbul. Mangkana pamanggih satelit telekomunikasi mucunghul lila sanggeus Perang Dunya Kadua, alatan kombinasi dua téknologi pohara béda (misil sarta microwave). Umur spasi dimimitian dina 1957 kalayan peluncuran satelit jieunan munggaran Sputnik I sahiji FSU, nu ieu mawa lantera radio anu dipancarkeun sinyal dina frékuénsi 20 na 40 MHz. Sinyal ieu bisa ditarima ku panarima basajan sakuliah dunya ngajalankeun pangiriman tés awal jeung panarimaan sinyal ti spasi.

Ciri tina satelit Fitur paling beredar teh diversity of jasa ditawarkeun ku sistem telekomunikasi satelit, sinyalna éksténsif sahiji satelit anu dipaké pikeun nyieun tumbu jarak panjang. fitur séjén anu yén satelit miboga kamampuh pikeun ngangkat atawa sinyal siaran tina atawa patempatan lianna tinimbang ngalirkeun ti hiji titik ka nu sejen.

Naon satelit mangrupa? Ieu mangrupa repeater éléktronik lokasina di rohangan, narima sinyal dihasilkeun di bumi, amplifies tur dikirim deui ka bumi. Hiji satelit mangrupa sagala obyek nu ngalir atanapi rotates orbit sabudeureun obyek sejen. Contona, bulan téh satelit bumi, sarta bumi nyaéta satelit panonpoé.

Kumaha carana sangkan satelit mangrupa dianggo? A radio amatir "A" ngirimkeun sinyal anu ditampi ku satelit. satelit amplifies na retransmits langsung. The amatir "B" narima jeung jawaban. Ku kituna dimimitian komunikasi satelit. satelit komunikasi meta salaku Stasion Relay dina spasi. Éta nu dipaké pikeun ngirim pesen ka bagian séjén di sakuliah dunya. seratan ieu tiasa Telepon, gambar TV, atawa malah koneksi Internet. satelit komunikasi di geosynchronous téh salaku EchoStar orbit (geo = bumi + = sinkron pindah dina laju anu sarua). Anu ngandung harti yén satelit sok lokasina di hiji titik di bumi. Wewengkon di bumi nu bisa "tingali" disebut tapak suku satelit.


jenis Satelites:

Ku orbit na:

Ø orbit geostasioner. Nalika orbit aya dina pesawat katulistiwa Bumi, dina jarak kurang leuwih 36000Km (sarua jeung 5,6 radius bumi), sarta akibatna, periode orbital persis sarua jeung periode rotasi bumi (ie, 23 h, 56 mnt na 4s), katelah dinten sidereal, teras urang nyebutkeun yén orbit geus satelit geostasioner sarta ngajalankeun ngaliwatan orbit ieu satelit geostasioner. Ieu nya éta titik dimimitian pikeun satelit komunikasi, sarta ampir sakabéh satelit dipaké kiwari jaringan komunikasi perusahaan anu geo. Aplikasi dasar tina satelit ieu transmisi anu titik-ka-multipoint sarta titik-ka-titik.

Ø Low Earth Orbit satelit (Leo).satelit Leo anu lokasina di orbit low, tina 1.500 km rata-rata, tapi tiasa antara 200 na 2000 km, anu perioda orbital anu dipimilik ku 90 na 120 menit. orbit ieu korban anu dipaké dina poé mimiti tina téhnologi tina satelit komunikasi jadi salah sahiji tahap nutupan pikeun ngahontal tujuan pamungkas wanoh, ieu satelit geostasioner, nalika acan aya hartosna cukup pikeun ngahontal kakuatan peluncuran diperlukeun pikeun nempatkeun satelit dina jangkungna jangjang 360000 Km pakait orbit geosynchronous.

Pikeun tujuanana:

Ø Satelit observasi bumi.

satelit météorologi Ø.

Ø satelit navigasi.

satelit telekomunikasi Ø.

Ø militer jeung nenjo satelit.

satelit radio amatir Ø.


Kaunggulan na Kalemahan

kauntungan

sinyalna saharita sarta total Ø wewengkon geografis badag, kawas sistim terestrial klasik, palaksanaan slow.

Ø Kamampuhan pikeun jadi bebas tina jarak na halangan alam kayaning gunung, jsb

kalemahan

Ø The transmisi satelit anu poko keur Nepi rambatan, ngaleuleuskeun hujan, salju jeung bintik panonpoé mangaruhan stasiun taneuh, ogé sangsara radio gangguan, gelombang mikro sarta bandara.

Ø ongkos High.

Atawa hirup.

masalah légal Ø.


Satelit constitutes puseur sarta must dina jaringan liwat nu lulus grup sambungan simultaneous. Dina ieu rasa, éta bisa dianggap titik nodal dina jaringan. Fungsi utama satelit telekomunikasi anu: Ø Amplifying sinyal pamawa pikeun transmisi nampi kana downlink dina. Atawa ngarobah frékuénsi sinyal pamawa ulah masalah gangguan Ø satelit diwangun ku hiji payload tur platform a. Ø payload diwangun tina panarima tur anteneu ngalirkeun, sarta alat-alat éléktronik nu ngarojong pangiriman sinyal informasi bearing. Ø platform ngawengku sadaya subsistem nu ngidinan payload operasi.