Internét Antenna Satelit kalawan Otomatis Orientasi



Naon satelit mangrupa?

notions Basci sahiji satelit mangrupa

patarosan dasar ngeunaan satelit

Kumaha satelit timbul? komunikasi satelit radio téh hasil panalungtikan di wewengkon komunikasi, dina urutan pikeun ménta nambahan gede dina kapasitas operasi kalawan biaya panghandapna mungkin.

Sababaraha ladenan nu ditawarkeun ku satelit? Dina sistem telekomunikasi satelit, di Tumbu jarak jauh, ogé maranéhna miboga kamampuh pikeun ngangkat atawa siaran sinyal atawa ti sagala rupa lokasi tinimbang ngalirkeun ti hiji titik ka nu sejen.

Naon satelit sarta kumaha gawéna? Ieu mangrupa repeater éléktronik lokasina di rohangan, narima sinyal dihasilkeun di bumi, amplifies tur dikirim deui ka bumi. Sarta gawéna salaku amatir radio "A" ngirimkeun sinyal anu ditampi ku satelit. satelit amplifies na retransmits langsung. The amatir "B" narima jeung jawaban. Ku kituna dimimitian komunikasi satelit.

Naon jenis satelit orbit paling dipake? Praktis kabeh satelit dipaké kiwari jaringan komunikasi perusahaan anu geo. Aplikasi dasar tina satelit ieu téh titik-ka-multipoint sarta titik-ka-titik disiarkeun.

Sababaraha kaunggulan tina ngagunakeun satelires orbit sedeng (MEO) Satelit nyaéta orbit Bumi sedeng di hiji luhurna entre10075 na 20150 .A kilométer kawas geo (Geosynchronous Bumi Orbit) posisi beungeut jangjang relatif na teu dibereskeun. Keur di hiji luhurna handap, jumlah gede tina satelit diperlukeun pikeun sinyalna global, tapi latency kasebut substansi ngurangan.

Klasifikasi satelit pikeun tujuanana atawa observasi bumi satelit. satelit cuaca. satelit navigasi. satelit telekomunikasi. militer jeung nenjo satelit. satelit radio amatir.

Fungsi utama satelit telekomunikasi Amplifying sinyal pamawa pikeun transmisi nampi kana downlink dina. Ogé robah dina frékuénsi sinyal pamawa ulah masalah gangguan

Sababaraha arsitéktur sahiji satelit mangrupa satelit diwangun ku hiji payload tur platform a. payload diwangun tina panarima tur anteneu ngalirkeun, sarta alat-alat éléktronik nu ngarojong pangiriman sinyal informasi bearing. platform diwangun sadaya subsistem nu ngidinan payload operasi.

Hiji satelit mangrupa sistem kompléks comprised sababaraha sistim langkung pequeños.Algunos sahijina ... arah kontrol nunjuk System Checkpoints ngajaga satelit konstan. Sistim ngagunakeun sensor (kawas panon), jadi anteneu satelit "nilik" pikeun tempat eta geus ngarah. Hiji satelit nu ngajadikeun observasi ilmiah kedah sistem langkung akurat ti operasi satelit komunikasi. Paréntah sarta Data Subsystem sistim kadali ngolah data na Paréntah anu maranéhanana anu ngatur sakabéh fungsi tina pesawat ruang angkasa (otak tina satelit). Sistim komunikasi Communications Subsystem gaduh pamancar, panarima, sarta sababaraha anteneu mun relay seratan antara satelit jeung bumi. Taneuh kontrol migunakeun ngirim parentah ka komputer operasi satelit. Sistim ieu ogé ngirimkeun gambar sareng data sejenna direbut ku satelit deui insinyur di Bumi. Power Supply Sadaya satelit peryogi kakuatan digawekeun funcionar.El panonpoé nyadiakeun kakuatan paling satelit ngorbit di sabudeureun bumi. Sistim ieu migunakeun arrays surya nyieun listrik ti cahya panonpoé, dina accu pikeun neundeun énergi, sarta disebarkeun ka sadaya instrumen satelit. Misi Payload Payload nyaéta sakabéh alat-alat nu perlu satelit pikeun ngalakukeun pakasaban na. Ieu mah béda pikeun masing-masing misi. Anjeun perlu anteneu satelit komunikasi reflectors ngirim sinyal TV atanapi telepon badag. Hiji satelit nyandak gambar bumi perlu kaméra digital nyandak gambar tina beungeut satelit tierra.Un panalungtikan ilmiah perlu a teleskop jeung gambar sensor pikeun ngarekam pintonan béntang jeung planét lianna.

Ngembangkeun satelit hareup ngembangkeun satelit regenerative diharepkeun, anu bakal sañeles ngolah parabot kagabung dina satelit sorangan sarta ngaronjatkeun sinyal pamawa retransmitted. intersatellite Tumbu optik, nu baris ngurangan waktu rambatan antara Tumbu dimana sababaraha satelit aub. Pamakéan frékuénsi luhur (30 / 20 GHz AND 50 / 40 GHz ..); Dinten frékuénsi ieu ngabalukarkeun masalah atenuasi pisan elevedas, utamana ku hujan.


The Anatomy of Satelit a:

Arrays surya The arrays surya anu strukturna badag nu diwangun ku rébuan sél surya leutik. Unggal sél dibangkitkeun listrik ti cahya panonpoé. Nalika sél ieu disambungkeun babarengan, maranéhna ngahasilkeun loba kakuatan anu kakuatan badag dina parabot satelit jeung ngundeur accu satelit.

termal Blanquet The simbut termal mangrupa bagian subsistem kontrol termal. simbut nu mangrupakeun bahan ipis nu nyertakeun sakabéh satelit, sarta ngalaksanakeun fungsi handap: satelit panas ngajaga tiis sarta tiis di panas. The satelit anu kakeunaan derajat hawa kacida pisan panas tur tiis (-120 ka + 180). Tanpa simbut termal, anu item éléktronik hipu bakal ruksak.

batery batréna téh bagian tina subsistem kakuatan. Ngaheéat énérgi listrik dijieun ku arrays surya meh bisa dipaké pikeun sakabéh satelit alat éléktronik.

struktur beus sapotong penting ieu satelit hiji pigura nu nyepeng eta babarengan. Struktur beus anu biasana dijieun tina bahan lampu pisan recistente sarta eta bakal cukup kuat ka tahan sesa potongan, tapi teu kitu beurat nu satelit teu bisa diangkat kana orbit.

trackers Star The persecutors béntang téh bagian tina subsistem kontrol. Dupi teleskop leutik nu butuh spasi na baca posisi tina béntang. Satelit ngagunakeun posisi béntang pikeun nganapigasi, sagampil kami ngalakukeun di bumi.

roda réaksi Roda réaksi oge bagian tina subsistem kontrol. Aranjeunna muterkeun satelit dina arah béda. kakuatan na ngajadikeun satelit move na nunjuk kaluar arah especficas husus.

I / O Processor Prosesor input-kaluaran subsistem mangrupa bagian tina data jeung paréntah. ngadalikeun aliran data di na komputer hiber.

Omni anteneu Anteneu omni mangrupa bagian ti subsistem komunikasi. Éta téh dipaké pikeun ngirimkeun pesen antara kontrol satelit sarta taneuh.

Komputer hiber The subsistem komputer hiber téh bagian tina data jeung paréntah. Ieu uteuk satelit nu ngatur sagala kagiatan di satelit.

Pamancar / panarima Pemancar / panarima subsistem nya satelit bagian comunicaciones.Cuando kudu ngirimkeun gambar ka darat, mancar robah data gambar kana sinyal nu bisa dikaluarkeun ka darat. Nalika insinyur dikirim paréntah pikeun satelit, panarima satelit nyokot sinyal jeung ngirimkeun hiji parobahan dipilampah dina komputer satelit urang tiasa ngartos.

Bagean taneuh Ieu ngawengku sadaya stasiun bumi; ieu anu mindeng dihubungkeun kana pamaké tungtung via jaringan terestrial, atawa dina kasus stasion leutik, langsung disambungkeun kana komputer pamaké tungtung urang.